Fòrum ecològic https://forumecologic.cat Fòrum ecològic Sat, 26 Jan 2019 21:13:24 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 Hidrogen i química a Tarragona https://forumecologic.cat/general/hidrogen-i-quimica-a-tarragona https://forumecologic.cat/general/hidrogen-i-quimica-a-tarragona#respond Sat, 26 Jan 2019 21:10:09 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2592

Aquest diumenge es presenta a Garcia – Ribera d ‘Ebre – un magnífic article molt documentat del professor de la UPC Carles Riba i Eduard Furró, enginyer industrial, ambdós veritables savis de llarga trajectòria científica i divulgativa. Aquest article , que he tingut el privilegi de llegir, sosté la tesi que les nuclears no s’han de tancar sinó substituir per un altre ús energètic aprofitant així les xarxes de conducció d’electricitat i les pròpies instal•lacions. Sobre aquesta qüestió hi venen treballant de fa temps i gràcies al seu mestratge vaig escriure en aquest mateix diari un article el passat catorze de juny. Tot el que sabia sobre aquesta qüestió en aquells moments ho havia après d’ells i de la meva experiència professional que ha continuat aprofundint en altres camps d’usos, generació i futur de l’hidrogen.

Aquesta és una de les solucions a l’enorme problema de l’energia i al propòsit de descarbonització de l’economia per evitar l’augment de temperatura del planeta i resoldre la contaminació que no emmalalteix ni mata la Terra que pot sobreviure a qualsevol canvi, sinó, diguem-ho clar, als éssers vius àdhuc els humans.
En la transició energètica que tothom hem d’iniciar més aviat o més tard – les administra¬cions, les empreses, les ciutats i a cada domicili- hi ha un principi acceptat per tothom: canviar l’economia del carboni i per tant, els combustibles fòssils i l’urani avui ja sabem que és possible fer-ho per una energia procedent de fonts renovables.

Per tant. qualsevol resistència a aquest objectiu, insistir en les velles energies contaminants i perilloses és anar en la direcció equivocada, dificultar el nou camí, no emprar el temps en economia i llocs de treball amb futur i deixar que altres que es decideixen per les noves solucions ens avancin i estiguin més preparats que nosaltres.

Però també sabem que avançar en el camí de les renovades requereix progressar en sistemes d’emma¬gatzemar energia perquè no sempre fa vent ni sol. I una de les formes de guardar l’energia és l’hidrogen que cada cop es veu més com una de les solucions netes perquè és un vector energètic que en el seu ús amb l’oxigen es converteix en vapor d’aigua.

El passat novembre vaig poder participar a Brusel•les en una jornada dedicada exclusivament a l’hidrogen i ports on es van aportar diverses experiències entre les quals una que em va fer pensar en Tarragona: la dels ports de la regió de Humber a GranBretanya on els ports col.laboren amb les principals indústries, incloent-hi la indústria química amb nombroses iniciatives d’R + D i amb llocs de treball altament qualificats. La indústria química a Humber ja produeix hidrogen com a subproductei manté cinc estacions de reabastiment d’hidrogen amb flotes captives. El consorci Team Humber Marine Alliance s’ha unit a un consorci de regions del sud del Mar del Nord amb l’objectiu de crear un “Jardí d’Energia Innovadora” del Mar del Sud. Aquest serà un “laboratori de camp” per a la integració energètica, inclòs l’hidrogen.

El Port de València, més a prop, comença a treballar amb un projecte europeu de cinc milions d’euros relacionat amb hidrogen i el de Barcelona, que participa amb el de Rotterdam, Hamburg, Barcelona, Los Angeles, Long Beach i Vancouver en una sèrie de projectes que tractaran el tema de l’escalfament global en el marc del Programa Mundial d’Acció Climàtica dels Ports, prepara una jornada el 28 de febrer sobre el tema.

Enagás, Acciona i Cemex acaben d’anunciar el projecte ‘Power to Green Hydrogen Mallorca’ que consisteix en la creació de la planta d’hidrogen renovable més gran d’Europa mitjançant un parc fotovoltaic, per al seu ús com a combustible per a transport. Les empreses gasistes ja han estudiat quant hidrogen es pot injectar a les seves xarxes amb una proporció que no faci necessari canviar els equips actuals i que sembla que està sobre el 20 % de mescla amb el gas que usem ara.

Per altra banda, la UE farà aviat públic un llibre blanc sobre l’hidrogen amb objectius per al 2030 no inferiors a l’emmagatzematge de 30 GW. No és molt però les nostres nuclears poden jugar el seu paper a ser-ne candidates.

Encara hi ha molt a investigar i molts problemes a resoldre però ens trobem davant una gran oportunitat i des d’aquest modests article, penso que Tarragona no hauria de perdre l’oportunitat de ser capdavantera i la seva indústria química podria ser-ne una gran protagonista no només en l’hidrogen sinó en moltes altres noves oportunitats de materials per produir energia fotovoltaica, termosolar, bateries o, com el cas que ens ocupa, l’hidrogen.

I, per suposat, la Universitat Rovira i Virgili i el Port de Tarragona.
Vàrem perdre l’oportunitat del projecte Zèfir a l’Ametlla de Mar d’investigació d’eòlica en aigües profundes i l’IREC – Institut de Recerca d’Energia de Catalunya – amb seu també a Tarragona, podria jugar per fi, el paper que havíem somniat quan el vàrem crear . Ens hi posem ?

Xavier Sabaté
Co-fundador de Fòrum Ecològic

( article publicat al Diari de Tarragona el dissabte 26 de gener de 2019 )

]]>
https://forumecologic.cat/general/hidrogen-i-quimica-a-tarragona/feed 0
TERRITORI I SOSTENIBILITAT EXPOSA A MADRID, DAVANT MEMBRES DE LA COMISSIÓ EUROPEA, LES ACTUACIONS PER MILLORAR LA QUALITAT DE L’AIRE A LA CONURBACIÓ DE BARCELONA https://forumecologic.cat/general/territori-i-sostenibilitat-exposa-a-madrid-davant-membres-de-la-comissio-europea-les-actuacions-per-millorar-la-qualitat-de-laire-a-la-conurbacio-de-barcelona https://forumecologic.cat/general/territori-i-sostenibilitat-exposa-a-madrid-davant-membres-de-la-comissio-europea-les-actuacions-per-millorar-la-qualitat-de-laire-a-la-conurbacio-de-barcelona#respond Sun, 04 Nov 2018 23:33:21 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2553
La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, ha reclamat aquest dilluns ( 8 d’octubre de 2018 ) a Madrid més implicació del Govern de l’Estat en l’aplicació de mesures per millorar la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona. Ho ha fet en una trobada entre les diferents Comunitats Autònomes i membres de la Comissió Europea que ha organitzat el Ministeri per a la Transició Ecològica, en unes jornades de dos dies de durada i que finalitzaran dimarts a la tarda. Catalunya hi participa exposant les accions que duu a terme per acabar amb les superacions dels límits europeus d’alguns contaminants atmosfèrics; la situació actual del diòxid de nitrogen (NO2) i de les partícules (PM10); i els principals canvis en relació a l’ozó troposfèric (O3).
Sota el control europeu
Els compromisos adquirits per les diferents administracions catalanes en la Cimera de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona, celebrada la primavera de 2017, van evitar un expedient d’infracció de la normativa comunitària sobre qualitat de l’aire, pas previ al Tribunal de Justícia de la Unió. Fins ara Europa ha valorat positivament les actuacions proposades però en fa un seguiment exhaustiu per comprovar-ne el compliment. Les jornades que s’estan celebrant a Madrid formen part de les comunicacions amb la Unió Europea.
La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i 39 consistoris més de la conurbació es van comprometre a través de l’acord institucional per a la millora de la qualitat de l’aire a treballar conjuntament per aconseguir la reducció d’un 30% de les emissions associades al trànsit viari en el termini de 15 anys, i per assolir gradualment els nivells recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. Com a mínim, un 10% d’aquestes emissions s’haurien de reduir en cinc anys i, progressivament arribar al 30% pactat.
Una de les mesures clau acordades va ser la de restringir la circulació als vehicles més bruts en moments d’alta contaminació per diòxid de nitrogen (NO2). Tot i que el protocol no es va haver d’aplicar l’hivern passat, perquè no es van assolir nivells prou elevats de pol·lució, les Administracions catalanes estan a punt per implementar-lo, en concret a l’àrea intrarondes de Barcelona.
Més finançament per al transport públic
Rius, però, ha destacat que a la resta de municipis que formen part del conegut com a ‘Àmbit-40’ no es podran aplicar les restriccions quan la contaminació sigui elevada fins que el Govern de l’Estat canviï el reglament de circulació, pas necessari perquè els Mossos d’Esquadra puguin sancionar qui condueixi els vehicles per zones no autoritzades. Per això reclama al Ministeri per a la Transició Ecològica que mostri una nova sensibilitat en la matèria i faciliti les gestions per a la implantació de les actuacions.
També ha exigit responsabilitat a l’Administració central perquè contribueixi  a reforçar el transport públic, indispensable per afavorir el transvasament modal des del vehicle privat. Per això, en el mateix sentit que ho va fer el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, al ministre de Foment, José Luis Ábalos, fa un parell de setmanes, ha demanat que l’Estat recuperi les aportacions al finançament de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona als nivells de 2010, quan hi invertia, aproximadament, 150 milions d’euros anuals. La Generalitat considera que els 110 milions que hi aporta actualment són clarament insuficients. Per al Govern, el transport públic és una prioritat, perquè d’una xarxa eficient de transport públic se’n deriven beneficis per a la salut i el medi ambient com la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de gasos d’efecte d’hivernacle, responsables del  canvi climàtic.
Apel·lant a la responsabilitat de l’Estat
Finalment, Rius ha recordat la intenció del Departament de Territori i Sostenibilitat d’aplicar la vinyeta per reemplaçar els peatges en aquesta legislatura. És per això que demana complicitat a l’Estat en la seva aplicació a les vies d’alta capacitat, que permetrà estalvis de 6.700 milions d’euros en 10 anys, i que es destinaran a millorar infraestructures de la xarxa bàsica i secundària, a millorar el transport públic i a ambientalitzar flotes públiques i privades. En definitiva, una gran inversió també per reduir la contaminació ambiental.
]]>
https://forumecologic.cat/general/territori-i-sostenibilitat-exposa-a-madrid-davant-membres-de-la-comissio-europea-les-actuacions-per-millorar-la-qualitat-de-laire-a-la-conurbacio-de-barcelona/feed 0
El Parlament de Catalunya aprova una moció sobre la transició energètica https://forumecologic.cat/general/el-parlament-de-catalunya-aprova-una-mocio-sobre-la-transicio-energetica https://forumecologic.cat/general/el-parlament-de-catalunya-aprova-una-mocio-sobre-la-transicio-energetica#respond Sun, 14 Oct 2018 21:40:32 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2483  

Moció del Grup Socialistes i Units per Avançar que, presentada pel diputat Jordi Terrades  , s’ha debatut i votat el dijous 11 d’octubre de 2018 ( entre parèntesi els vots a favor, contraris o abstencions que ha obtingut cada punt donat que s’han votat per separat ).

 

 

El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a:

1. Crear una comissió de treball dins el parlament i amb participació del govern que en el termini de 6 mesos acordi el Pacte Nacional per a la Transició Energètica.

( 129-0-0)

2. Presentar, en el termini de 6 mesos, un pla de desplegament del cotxe elèctric a Catalunya i avançar en el desplegament de la mobilitat elèctrica per carretera a Catalunya, dotant al Pla estratègic per al desplegament d’infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (PIRVEC) dels recursos suficients, allargant la seva implementació fins l’any 2021. El desplegament de punts de recàrrega ha d’assegurar que aquesta infraestructura sigui interoperable, donant visibilitat a les seves ubicacions i al seu estat de funcionament en temps real tal com marca la llei de Canvi Climàtic, garantir que el 100% de la flota pública de l’Administració de la Generalitat sigui elèctrica el 2030.

(124-0-4)

3. Presentar, en el termini de 6 mesos, un Pla de rehabilitació d’habitatges que prioritzi l’accessibilitat i l’eficiència energètica d’edificis i habitatges amb aprofitament d’energia renovable i que cobreixi la necessitat d’actuació sobre un mínim de 50.000 habitatges anuals.

(68-0-61)

4. Presentar, en un termini de 6 mesos, un Pla de rehabilitació energètica dels edificis públics amb aprofitament d’energia renovable que, amb caràcter anual, fixi com a objectiu el 3% de la superfície dels edificis administratius de la Generalitat de Catalunya.

(68-0-61)

5. Presentar, en un termini de 6 mesos, la normativa que ha de regir la construcció amb criteris bioclimàtics, per tal que els nous edificis construïts siguin de consum energètic gairebé nul a partir de 2020.

(68-0-61)

6. Constituïr, en un termini de 6 mesos, el comitè d’experts de canvi climàtic i presentar, posteriorment, l’informe preliminar per a l’elaboració dels pressupostos de carboni per al període 2020-2025, tal com estableix la llei de canvi climàtic aprovada amb el consens de tot el Parlament.

( 128-0-0)

7.1. Elaborar una proposta de decret per modificar la normativa vigent sobre al desplegament de la generació elèctrica solar i eòlica.
7.2.Crear una comissió de treball en què participin els òrgans i els organismes dels departaments de la Generalitat –energia, medi ambient i urbanisme- i les entitats representatives del sector més involucrats en la tramitació de la instal•lació de parcs eòlics tant terrestres com marins a Catalunya.
7.3. Preveure els mecanismes necessaris perquè es puguin seguir, coordinar i agilitzar les tasques i les responsabilitats de tots els departaments de la Generalitat en les tramitacions dels parcs eòlics.

( 128-0-0)

8. Dins les competències pròpies de la Generalitat, impulsar i simplificar la tramitació administrativa de les instal•lacions d’energia fotovoltaica de baixa potència a Catalunya, amb especial incidència en l’autoconsum, inclòs l’autoconsum compartit, l’emmagatzematge i les micro-xarxes tancades i intel•ligents. (125-0-4)

9. Incorporar a la Llei de Territori, en tràmit, la regulació per fer front a les necessitats de la Transició Energètica renovable i a la lluita contra el canvi Climàtic, tal i com estableix la Llei de Canvi Climàtic.

 (129-0-0)

10. Instar el Govern de l’Estat a implantar un calendari de tancament de les centrals nuclears amb 40 anys de vida, tal i com preveu la Llei de Canvi Climàtic, preveient la solució a l’emmagatzematge i gestió dels residus garantint la solvència dels criteris tècnics i de seguretat i a impulsar conjuntament un pla de reindustrialització de les comarques amb centrals. Elaborar plans de transició energètica per als territoris amb presència de centrals nuclears, prioritzant la subrogació dels actuals llocs de treball en els centres productors per fer front als desmantellaments.

(125-4-0)

11. Demanar a la Presidenta del Port de Barcelona i al de Tarragona, nomenats a proposta del Govern de la Generalitat, que en un termini de sis mesos impulsin un Pla d’Implantació d’energies renovables a cada un dels Ports per tal de reduir el consum de combustibles fòssils i les emissions que se’n deriven. (129-0-0)

12. Calendaritzar i pressupostar noves infraestructures de transport electrificat com el Tren Tram al Camp de Tarragona, l’arribada de la Línia 1 a Badalona, la Línia 3 a Esplugues, la Línia 8, i el tram central de la Línia 9.

( 67-61-0)

13. Desplegar la llei de Finançament del Transport Públic i impulsar les mesures fiscals finalistes que inclou la llei perquè entrin en vigor l’ 1 de gener de 2019, amb l’objectiu d’augmentar els recursos econòmics de la Generalitat destinats finançar el transport públic, i instar el Govern de l’Estat a recuperar la inversió en transport públic a l’ATM.

(64-61-4)

14. Garantir l’aplicació de la llei contra la pobresa energètica a les grans companyies comercialitzadores, impedint el tall de subministrament a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

(129-0-0)

15. Presentar un pla d’autoproducció d’energia renovable d’autoconsum en les instal•lacions portuàries competència de la Generalitat de Catalunya i definir una estratègia per a l’electrificació total de tots els ports de Catalunya que permeti connectar a la xarxa elèctrica les embarcacions durant el període d’estada i amarrament.

(129-0-0)

]]>
https://forumecologic.cat/general/el-parlament-de-catalunya-aprova-una-mocio-sobre-la-transicio-energetica/feed 0
Moció sobre qualitat de l’aire aprovada avui al Parlament de Catalunya https://forumecologic.cat/general/mocio-sobre-qualitat-de-laire-aprovada-avui-al-parlament-de-catalunya https://forumecologic.cat/general/mocio-sobre-qualitat-de-laire-aprovada-avui-al-parlament-de-catalunya#respond Thu, 13 Jul 2017 16:06:33 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2480

MOCIÓ NÚM. 302-00169/11, SOBRE QUALITAT DE L’AIRE

 

 

El Parlament de Catalunya insta al Govern a:

 

1.- Aprovar abans de finals de 2017, d’acord amb la resta d’administracions públiques, el Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire a les zones de protecció especial horitzó 2025, per tal d’adequar els nivells de la qualitat de l’aire als nivells que determina la legislació europea. Tanmateix, el Govern haurà de presentar al Parlament de Catalunya, en el termini d’un any, un projecte de llei de qualitat de l’aire.

 

2.- Adequar els protocols d’actuació en cas d’avis preventiu o episodi de contaminació atmosfèrica a la realitat urbana de cada àmbit territorial més enllà de la delimitació a les zones de protecció especial.

 

3.- Incorporar en el Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire, una estratègia per reduir l’ozó troposfèric, a la comarca d’Osona.

 

4.- Procedir en el termini de tres anys, a l’automatització de les dades que proporcionen les estacions de mesurament de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la contaminació atmosfèrica, i prioritàriament a l’àrea d’especial protecció de l’ambient atmosfèric i del Camp de Tarragona, proporcionant dades horàries d’ozó, diòxid de nitrogen i PM10 i, específicament, d’aquells altres contaminants que sigui de relleu recollir d’acord amb la situació específica de l’estació de control.

 

5.- Aprovar abans de finals de 2017 el Reglament de la Llei de Finançament del Transport Públic.

 

6.- Elaborar i presentar en el termini de sis mesos una nova planificació d’aparcaments de dissuasió (park and rides) adaptada a aquesta nova delimitació, amb la funció específica d’afavorir la complementarietat del vehicle privat fora de les Zones de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric amb el transport públic per accedir a elles. Aquests aparcaments han de tenir fàcil accés des de les principals vies de comunicació i permetre un intercanvi ràpid des del vehicle particular al ferrocarril o als serveis de bus ràpid.

 

7.- Actualitzar els inventaris d’emissions de contaminants atmosfèrics a Catalunya incorporant en les emissions del transport marítim les emissions provinents del Port de Tarragona i dels 45 ports de titularitat autonòmica adequant els escenaris de futur tendencials i del Pla a l’horitzó 2020.

 

8.- Instar a les parts a buscar els punts d’acord i al Govern de la Generalitat a tenir un paper més actiu, per tal de resoldre el conflicte laboral que afecta el Transport Metropolità de Barcelona per la seva afectació en la mobilitat dels usuaris del transport públic.

 

9.- El Parlament de Catalunya insta el Govern a actuar urgentment en el cas de contaminació per partícules de pols negra al municipi dels Pallaresos i La Secuita per tal de determinar l’origen de les mateixes, la seva toxicitat i instar el focus emissor a aplicar de forma immediata les mesures preventives que siguin necessàries.

 

]]>
https://forumecologic.cat/general/mocio-sobre-qualitat-de-laire-aprovada-avui-al-parlament-de-catalunya/feed 0
El Parlament a favor d’impulsar eòlica i solar https://forumecologic.cat/general/el-parlament-a-favor-dimpulsar-eolica-i-solar https://forumecologic.cat/general/el-parlament-a-favor-dimpulsar-eolica-i-solar#respond Sun, 25 Jun 2017 19:02:45 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2475

 

Proposta de resolució aprovada en comissió el passat dimecres 22 de juny de 2017 ( sense els vots de la CUP )

El Parlament de Catalunya insta el govern de la Generalitat a:

 

a) Realitzar les modificacions necessàries de la legislació catalana per tal que es permeti desenvolupar nous projectes de parcs eòlics de més de 10 MW.

b) Realitzar les modificacions necessàries de la legislació catalana per reduir els costos d’implantació de l’energia fotovoltaica a terra i permetre així que part de les noves instal·lacions solars que surtin a subhasta es puguin implementar a Catalunya.

c) Crear una comissió de treball en la qual participin els òrgans i els organismes dels diferents Departaments de la Generalitat més involucrats en la tramitació dels parcs eòlics i parcs fotovoltaics al terra – energia, medi ambient i urbanisme i altres entitats representatives del sector amb la finalitat de:

1. Estudiar i determinar totes aquelles actuacions que siguin necessàries per a fer possible assolir els objectius de capacitat de generació d’electricitat d’origen eòlic i fotovoltaic establertes en el Pla Nacional per la Transició Energètica.

2. Revisar el sistema de tramitació actual, i fer les millores que s’escaiguin com la inclusió de protocols d’actuació per resoldre traves administratives i l’establiment de termini

3.Coordinar amb REE la planificació de la connexió dels objectius de potència eòlica i fotovoltaica que es determini pels anys 2020 i 2030.

4. Preveure els mecanismes necessaris perquè es pugui seguir, coordinar i agilitar les tasques i responsabilitats de tots els Departaments de la Generalitat, en les tramitacions dels parcs eòlics i els parcs fotovoltaics.

]]>
https://forumecologic.cat/general/el-parlament-a-favor-dimpulsar-eolica-i-solar/feed 0
PSOE, Podem i Ciutadans volen suprimir l’impost al Sol i el Registre d’Instal·lacions d’Autoconsum https://forumecologic.cat/energia/psoe-podem-i-ciutadans-volen-suprimir-limpost-al-sol-i-el-registre-dinstallacions-dautoconsum https://forumecologic.cat/energia/psoe-podem-i-ciutadans-volen-suprimir-limpost-al-sol-i-el-registre-dinstallacions-dautoconsum#respond Wed, 25 Jan 2017 15:50:09 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2457 La Proposició de Llei d’Autoconsum que avui han presentat aquests partits al Congrés reconeix als ciutadans i ciutadanes d’Espanya “el dret a autoconsumir energia elèctrica sense cap tipus de càrrec” (o sigui, que diu no a l’impost al sol). La futura Llei diu no a aquesta taxa “per considerar que l’energia autoconsumida instantàniament o emmagatzemada en bateries i autoconsumida amb posterioritat no ha de contribuir addicionalment a sufragar els costos del sistema elèctric, ja que en cap moment es fa ús de la xarxa elèctrica”. En la mateixa línia, aquesta Proposició recull explícitament la supressió del Registre Administratiu d’autoconsum, “la raó de ser era la necessitat de control de l’energia autoconsumida i que suposaria ara una càrrega administrativa injustificable”.

Aquesta és la Proposició de Llei per al Foment de l'Autoconsum Elèctric

Aclarim, per començar, que la Proposició de Llei per al Foment de l’Autoconsum Elèctric no només l’han presentat avui al Congrés els partits dalt esmentats. També signen aquesta proposta els restants grups parlamentaris que al Congrés dels Diputats són tots menys el Grup Popular. Això sí, no tots cabien en el titular, pel que hem triat als tres més nombrosos (prop de 14 milions de vots, per 7,9 del PP). La Proposició dels esmentats i Esquerra, el PNB, UPN, etc … estableix “quatre canvis principals” a la normativa de l’autoconsum. El primer ja l’hem al·ludit: tots els partits (menys el PP) proposen derogar l’impost al Sol (impost que en realitat no ha entrat mai en vigor , però que apareix recollit en la legislació vigent) i proposen per això, i així mateix , suprimir el Registre d’Instal·lacions d’Autoconsum del Ministeri d’Energia, que, sense impost de per mig, “suposaria ara una càrrega administrativa injustificable”.

Els altres tres “canvis principals” que proposen tots els partits (tots menys el PP, s’entén) són aquests
“Aquesta Llei -expliquen els partits- habilita la possibilitat que diversos consumidors comparteixin instal·lació d’autoconsum, el que es considera imprescindible perquè l’autoconsum pugui desenvolupar-se en l’àmbit urbà domèstic. Per això, es procedeix a derogar l’article 4.3 del Reial Decret 900/2015 “. L’autoconsum compartit està cridat a convertir-se -segons tots els experts- en tot un jaciment d’oportunitats.

“Tercer, la present Llei -continuen els partits- estableix que les instal·lacions d’autoconsum que no injectin energia a la xarxa elèctrica seran legalitzades segons els reglaments tècnics corresponents, seguint un procediment de notificació sense requerir l’obtenció d’un punt de connexió ni cap altre tràmit administratiu, ja que no faran ús de la xarxa elèctrica “. O sigui, simplificació administrativa.

I, quart: “finalment, la present Llei adapta el règim sancionador pel que fa a autoconsum al veritable impacte del mateix en el sector elèctric”. El Partit Popular ha inclòs en el seu Reial Decret d’Autoconsum (RD 900/2015) multes de fins a més de 30 milions d’euros per autoconsumidors que incomplissin aquest RD, multes desproporcionades que lògicament no han passat mai del paper.

La Proposició de tots els partits distingeix dues modalitats d’autoconsum. Aquestes
Modalitats de subministrament amb autoconsum sense excedents. Quan els dispositius físics instal·lats impedeixin la injecció alguna d’energia excedentària a la xarxa de transport o distribució.

Modalitats de subministrament amb autoconsum amb excedents. Quan les instal·lacions de generació puguin, a més de subministrar energia per a autoconsum, injectar energia excedentària en les xarxes de transport i distribució.

Altres detalls a tenir en compte
“Les instal·lacions de producció no superiors a cent quilowatts de potència (100 kW) associades a modalitats de subministrament amb autoconsum amb excedents -diu la proposta- estaran exemptes de l’obligació d’inscripció en el registre administratiu d’instal·lacions de producció d’energia elèctrica “.

“L’energia autoconsumida -expliquen els partits- estarà exempta de tota mena de càrrecs i peatges. Els excedents de les instal·lacions de generació associades a l’autoconsum estaran sotmesos al mateix tractament que l’energia produïda per la resta de les instal·lacions de producció, igual que els dèficits d’energia que els autoconsumidores adquireixin a través de la xarxa de transport o distribució estaran sotmesos al mateix tractament que els de la resta de consumidors “.

Balanç net
“Sense perjudici de l’anterior -continuen els partits-, reglamentàriament es poden desenvolupar mecanismes de compensació simplificada entre dèficits dels autoconsumidors i excedents de les seves instal·lacions de producció associades, que en tot cas estaran limitats a potències d’aquestes no superiors a 100 kW “. O sigui, que tots els grups parlamentaris -excepte el Grup Popular- aposten pel balanç net, però el limiten a instal·lacions no superiors als cent quilowatts.

Multes
La Proposició de Llei dels partits proposa derogar les multes desorbitades que plantejava el Partit Popular. El nou text proposat diu així: “En els casos en què la infracció estigui relacionada amb l’autoconsum, la sanció màxima serà el 10% de la facturació anual per consum d’energia elèctrica”. Abans hi havia la possibilitat que aquesta multa superés els 30 milions d’euros, tot i que l’utoconsumidor només tingués una placa solar a la teulada de casa seva. En fi, entre desproporcionat i ridícul.

Per fi, la Proposició dels partits inclou dues disposicions finals. Són aquestes:
Disposició final primera. Habilitació per al desplegament reglamentari
“El Govern ha de dictar, en l’àmbit de les seves competències, totes les disposicions reglamentàries que siguin necessàries per al desenvolupament i execució del que disposa aquesta Llei en un termini màxim de tres mesos des que entri en vigor”.

Disposició final segona. Entrada en vigor
“Aquesta Llei entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat, excepte les mesures que impliquin un augment dels crèdits o una disminució dels ingressos en relació amb el pressupost vigent, que no entraran en vigor , en la part que comporti afectació pressupostària, fins a l’exercici pressupostari següent al de l’entrada en vigor “.

 

]]>
https://forumecologic.cat/energia/psoe-podem-i-ciutadans-volen-suprimir-limpost-al-sol-i-el-registre-dinstallacions-dautoconsum/feed 0
L’energia, un dret no sotmès al mercat https://forumecologic.cat/energia/lenergia-un-dret-no-sotmes-al-mercat https://forumecologic.cat/energia/lenergia-un-dret-no-sotmes-al-mercat#respond Thu, 24 Nov 2016 11:00:39 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2434 gandhi

 

Desgraciadament les morts que considerem  absurdes per injustes, ens posen davant dels ulls les nostres febleses i misèries. També la de la sra. Rosa Pitarque de Reus morta perquè no tenia recursos per evitar que li tallessin el subministrament d’energia i usava espelmes que fatalment van cremar la casa.

Mentrestant llegeixo que Endesa – italiana, recorden allò de ” antes italiana que catalana ” ? – supera totes les previsions de beneficis: els nou primers mesos ha fet tots els que preveia per a tot l’any.

La pregunta és si és compatible que un servei tan essencial que ja considerem un dret com l’accés a l’energia s’ha de sotmetre a la lògica del mercat i ser administrat per empreses mercantils que lògicament busquen maximitzar el benefici econòmic. Però davant un dret, què és primer, els diners o les persones ?

Se’m podrà dir que no hi ha encara ordenament jurídic que reconegui l’energia com un dret. Tampoc no ho era el dret a l’aigua que fins al 2011 no va ser reconegut com a tal per l’ONU.

Considerem, doncs, el fons de la qüestió. Assegurar els drets només ho pot fer el poder públic i, per tant, haurem de mirar de quina manera els diferents governs s’ocupen del tema. A altres països ja han començat. A Alemanya centenars de municipis han municipalitzat l’energia ( entre ells Munich i Hamburg ); a França també ( per cert, Manel Valls actual primer ministre i no molt d’esquerres precisament, ho va fer quan era alcalde d’Evry ). A USA és citat l’exemple de Sacramento perquè han fet el mateix amb l’aigua com ha anunciat l’alcalde de Terrassa que farà a la seva ciutat.

Ho fan perquè no entenen que l’energia que prové tota de la natura com l’aigua que cau del cel se l’apropiïn uns quants quan són béns imprescindibles per viure tothom, persones pobres incloses. I si són imprescindibles per viure, són drets que es donen de puntades amb la mercantilització pròpia de l’economia de mercat. Però també ho fan perquè saben que s’acaba l’època de la producció de l’energia de forma centralitzada i entrem en la de la generació local distribuïda i xarxes locals intel.ligents.

Haurem de començar,doncs, a pensar que en l’energia, com en l’aigua, com en la seguretat, com en la salut o l’educació, és el sector públic que ha de regular , intervenir i gestionar la seva provisió perquè arribi a tothom sense excepció.
Hi ha qui s’espanta quan sent parlar del sector públic, però hi ha altres formes d’intervenció com les empreses mixtes (EMATSA a Tarragona) amb majoria de capital públic que asseguren el know how i la gestió àgil pròpia del sector privat i que preserven l’interès de les persones – també el de les que hi treballen – per damunt del particular.

Mentrestant no arriba la implicació directa del sector públic, sis-plau, apliquem tarifes per trams de consum i lliures de peatges d’accés per a necessitats bàsiques. I copiem dels països que inverteixen en eficiència i estalvi perquè generarem un nou sector productiu i molts llocs de treball.I regulem el bo social de forma que no ens quedin pel camí una bona part de les persones més necessitades com la sra. Rosa de Reus.

He esmerçat moltes hores amb diverses iniciatives els darrers anys al Parlament reclamant que l’energia sigui considerada un dret. CiU i PP s’hi oposaven encara el 14 de març de 2014 quan van tombar una moció que vaig defensar que deia: “El Parlament de Catalunya encomana al Govern la Redacció d’un Pla Nacional de Transició Energètica …. que tingui en compte que l’energia és un dret de tots els ciutadans i ciutadanes.”

Malgrat això, el 28 de juliol d’enguany el meu amic Jordi Terrades  tornava a la càrrega amb una altra moció del Grup Socialista sobre energia que, a més d’aprovar l’objectiu de Catalunya 100 % renovable, reconeixia per fi en el seu apartat f “el dret fonamental de l’accés a l’energia….. “ i instava el Govern a desenvolupar “ un marc legal de cobertura social sobre un servei mínim de subministrament d’energia.”Estic esperançat  que l’energia sigui considerada un dret de forma definitiva aviat i que els diversos nivells de govern del nostre país prendran cartes en l’assumpte com ja fan en altres indrets no només des dels serveis socials sinó des de la generació, transport i comercialització de l’energia.

I un altre dia parlarem  de com també cal una nova anàlisi del paper de l’energia com a infrastructura dels diferents sectors productius perquè no és de rebut que condicioni tant la competitivitat de l’economia

 

Xavier Sabaté

]]>
https://forumecologic.cat/energia/lenergia-un-dret-no-sotmes-al-mercat/feed 0
No tots els dolents són Darth Vader https://forumecologic.cat/energia/no-tots-els-dolents-son-darth-vader https://forumecologic.cat/energia/no-tots-els-dolents-son-darth-vader#comments Thu, 01 Sep 2016 14:57:58 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2420 green_marketing

Pau Massachs (*)

Però durant molt de temps hem estat d’acord que ser mala persona no és il·legal. Si ho fos, no podríem tenir una sessió completa al Parlament llevat que tingués lloc a la presó.

Edward Snowden [1]

Espero que ningú no hagi gaudit de La guerra de les galàxies sense adonar-se que Darth Vader és el dolent de la pel·lícula. I és que qualsevol detall del personatge ens deixa clar de quin bàndol està: la vestimenta, la seva veu, la música quan apareix en escena … El “costat fosc de la Força” tampoc és un apel·latiu que deixi molt lloc al dubte.

No obstant això en la vida real no resulta tan senzill identificar alguns dolents, i molt menys en un tema tan complex com el canvi climàtic i la transició energètica. Ningú s’autoproclama integrant del “costat fosc” i diu obertament que vol seguir munyint la vaca dels combustibles fòssils menyspreant el benestar de les generacions futures. Tampoc els departaments de comunicació de les empreses petrolieres ens diuen que aquestes estan disposades a massacrar les tribus indígenes que ocupen territoris rics en hidrocarburs per un (enorme) grapat de petrodòlars, encara que això és el que succeeix en la realitat. I ningú, en definitiva, es presenta a si mateix com “dels dolents”, entre altres coses perquè això els tancaria moltes portes que necessiten tenir obertes per aconseguir els seus objectius.

Però en aquesta pel·lícula (de terror?) També hi ha mals la identificació com a tals no és tan evident. Personatges i institucions, més enllà dels sospitosos habituals, que tenen una influència important sobre la vida pública i l’actuació, sovint benintencionada, fa que ens allunyem d’un futur en el qual el planeta sigui habitable i en el qual la distribució justa de els recursos sigui un fet.

Educats en la fe

Steve Keen insisteix en la seva demolidor assaig sobre el món econòmic en què els economistes neoclàssics, aquells que faciliten els arguments intel·lectuals per a tantes injustícies, actuen de bona fe, allunyats d’un pla maquiavèl·lic per perpetuar les desigualtats. La qüestió rau en què han estat educats amb una sèrie de dogmes dels que no saben escapar.

De forma anàloga, entre els enginyers i tècnics (i també entre els economistes, és clar) segueix havent-hi una generació que ha estat instruïda en la fe en els combustibles fòssils, l’energia nuclear i la generació centralitzada. El director tècnic d’una empresa energètica comentava fa pocs anys, quan la implantació massiva d’energies renovables ja era una realitat, que el sistema elèctric mai podria funcionar amb moltes fonts renovables. La fe pot ser que mogui muntanyes, però de vegades també actua com una bena als ulls que bloqueja els canvis necessaris de forma irracional.

L’ecologia com a aparador

Si hi ha algú entestat a demostrar al món que és un personatge divertit i cool, aquest és Richard Branson. A part de la seva indubtable èxit empresarial, Branson ha estat en boca de tots regularment, ja sigui formant el seu propi equip de Fórmula 1 o interpretant-se a si mateix en televisió. En aquesta línia, no és d’estranyar que el britànic es pugés a l’onada de la lluita contra el canvi climàtic. Per desgràcia, com exposa de forma detallada Naomi Klein en el seu últim assaig [2], els pomposos anuncis de Branson de mesures audaces per aquesta causa poc tenen a veure amb el que finalment ha fet, sobretot quan els seus interessos empresarials poden veure compromesos. Al final tot s’explica millor com una gran campanya de màrqueting que com una voluntat real de canvi.

I és que encara que Branson sigui un personatge extrem d’aquesta actitud, no es tracta d’un cas aïllat: avui en dia tota empresa que es preocupi per la seva imatge pública ha d’incloure entre les seves mesures de responsabilitat social corporativa alguns tocs de maquillatge verd. Això fa que a les nostres ciutats els autobusos que operen amb gas natural s’autoproclamen “sostenibles”, o que en alguns anuncis de televisió dels ciclistes persegueixin bobaliconamente els tubs d’escapament de certs cotxes.

Tampoc les institucions públiques i els mitjans de comunicació es lliuren d’utilitzar l’ecologia com a mer aparador. Un exemple evident el vam tenir amb l’acord assolit en la Conferència Internacional sobre Canvi Climàtic de París, que tot i no incloure compromisos vinculants per part dels estats, va ser publicitat amb grandiloqüència i gairebé sense cabuda per a les veus crítiques.

A petita escala hem viscut una situació semblant amb el projecte d’energies renovables Gorona del Vent, a l’illa del Ferro. Tal com explica Jorge Riechmann en un recent article [3], la seva transcendència s’ha exagerat per part de les mateixes institucions que ho han estat retardant durant lustres. D’altra banda molts mitjans de comunicació s’han limitat a servir de caixa de ressonància dels missatges d’autobombo de les institucions de manera acrítica.

El problema radica que totes aquestes estratègies de greenwashing, a part de rentar la cara a algunes entitats, té sens dubte un efecte paralitzant per a l’acció. El ciutadà mitjà pot pensar que s’estan fent coses en la bona direcció, que el capitalisme verd no és un oxímoron, que potser no cal fer tant soroll amb això del canvi climàtic …

Els visionaris miops

Jeremy Rifkin passa per ser un respectat guru, assessor de diversos governs, entre ells el de Rodríguez Zapatero. En una recent entrevista [4], pronostica un futur amb energia gratuïta [5]. A Rifkin no semblen importar-li el pic del petroli, la dependència que tenen les energies renovables de certs materials o altres limitacions que ens va mostrant la ciència quant a l’aprofitament a escala global dels fluxos energètics naturals [6]. El món físic no sembla tenir importància per a ell. Tampoc la tenen els poders establerts, com el de les grans corporacions energètiques, la força considera “irrellevant”. Segons el seu punt de vista, només cal que s’implantin les infraestructures necessàries perquè disposem d’energia de cost (marginal) zero, i que segueixi la festa del creixement. Com si les centrals renovables tinguessin una vida útil infinita. Com si el manteniment de les instal·lacions no tingués un cost. Com si arribar al punt de disposar d’unes infraestructures radicalment diferents a les actuals fos una qüestió de petar els dits, aliena a interessos empresarials o decisions governamentals.

Rifkin és el mateix autor que va pronosticar el 2002 una futura “economia de l’hidrogen” [7] de la qual encara no tenim mostres. En el seu assaig queda palès que aquest economista i sociòleg mai s’ha hagut de barallar amb la implacable realitat d’un balanç energètic. La seva exposició és en part un assaig-ficció futurista que passa de puntetes per les tremendes dificultats d’arribar a una societat d’aquest tipus [8].

Com Rifkin, nombrosos activistes, economistes i tècnics presenten un futur de color de rosa per a les energies renovables i el medi ambient. Els seus plantejaments es basen en valors que molts compartim i en bones intencions, però en ocasions el wishful thinking i certa incapacitat per no entendre comportaments no lineals [9] els fa no fer cas de algunes veritats incòmodes.

El futur energètic serà renovable, la qual cosa no vol dir que qualsevol model 100% renovable sigui igualment desitjable, ni que la transició energètica vagi a estar lliure de dificultats i limitacions.

¿I si tots nosaltres som els dolents?

En el seu llibre Les guerres climàtiques [10], Harald Welzer criticava la intenció d’alguns per traslladar la responsabilitat del canvi climàtic a les decisions individuals. Tot i que cal conscienciar la ciutadania per a activitats com el reciclatge o l’ús racional de l’energia, argumenta amb raó, centrar el focus en els individus és una irresponsabilitat política quan són un altre tipus d’organismes els que realment tenen la clau de revertir la situació.

També és cert, per altra banda, que l’acció de les persones conscienciades en matèria energètica i climàtica pot anar més enllà d’apagar els llums en sortir d’una sala o comprar electrodomèstics de classe A +++. Davant la complexitat del problema és capital informar-se correctament per identificar els falsos profetes, les genialitats del màrqueting i les idees sensates. I cridar a l’acció a aquelles institucions que tenen el poder de facilitar la transició energètica.

En la batalla contra el canvi climàtic no hem de confiar en un final hollywoodià. Seria un error, per tant, esperar que arribi l’heroi salvador o que els mals busquin la seva redempció just abans dels títols de crèdit. I convé recordar que les conseqüències són molt reals: per desgràcia, no es tracta d’una pel·lícula de ciència ficció.

notes

[1] Entrevista realitzada per al diari digital eldiario.es el 13 de març de 2016. Disponible en el següent enllaç: http://www.eldiario.es/internacional/entrevista_Edward_Snowden_0_494150889.html

[2] Naomi Klein, Això ho canvia tot. El capitalisme contra el clima, Paidós, 2015. ISBN 9788449331022.

[3] Jorge Riechmann, “Gorona del Vent i la transició energètica: siguem realistes”, 26 de juliol de 2016. Disponible en el següent enllaç: http://www.eldiario.es/ultima-llamada/El_Hierro_renovables_energia_6_541105902.html

[4] Entrevista realitzada per al diari El País el 21 de juliol de 2016. Disponible en el següent enllaç: http://tecnologia.elpais.com/tecnologia/2016/07/21/actualidad/1469105247_499897.html

[5] La seva visió recorda aquella dels primers impulsors de l’energia nuclear, que sostenien que en el futur hi hauria una electricitat “tan barata que no podrà mesurar-se”. Tots dos pronòstics no tenen en compte que el desenvolupament d’aquestes tecnologies depèn també dels combustibles fòssils.

[6] Alguns exemple de mostra: el llibre de Pedro A. Prieto i Charles AS Hall, en el qual s’estudia la taxa de retorn energètic de l’energia fotovoltaica a Espanya (Pedro A. Prieto i Charles AS Hall, Spain ‘s Photovoltaic Revolution. The Energy Return on Investment, Springer Briefs in Energy, 2013, ISBN 978-1441994363) o l’estudi de Ferroni i Hopkirk (Ferroni, Ferruccio i Hopkirk, Robert J., “Energy Return on Energy Invested (EROEI) for photovoltaic solar systems in regions of moderate insolation “, Energy Policy, juliol de 2016, disponible a http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0301421516301379 ). Tots dos presenten valors de TRE preocupants (2 per al cas espanyol, menys d’1 per països d’insolació moderada). D’altra banda, Carlos de Castro Carranza ha estudiat els límits del potencial eòlic a nivell mundial, i el resultat és molt menys esperançador que el realitzat amb altres metodologies (es pot consultar a http://www.eis.uva.es/energiasostenible /? p = 2783 & utm_source = rss & utm_medium = rss & utm_campaign = el-potencial-tecnològic-de-la-energia-eòlica-tornat-a-visitar ).

[7] Jeremy Rifkin, L’economia de l’hidrogen, Paidós, 2002, ISBN 9788449312809.

[8] L’hidrogen no és una font energètica com poden ser els combustibles fòssils, sinó un vector energètic. Per tant, necessitaria ser generat (a partir d’energies renovables) per després ser transportat i aprofitat energèticament. Els problemes associats a aquesta realitat vénen, entre d’altres, del cost de generació de l’hidrogen (per a més informació, consulteu el següent estudi: https://halshs.archives-ouvertes.fr/halshs-00582762 ). D’altra banda, l’hidrogen és altament inflamable, el que fa necessari augmentar els costos de transport perquè aquests siguin segurs. Finalment, la construcció de viaductes per hidrogen també tindria un cost molt alt, i els autoconsums deguts a les baixes temperatures ronden el 30%.

[9] Rifkin sol escollir algunes dades que li convenen en la seva argumentació (el preu negatiu d’algunes hores en el mercat elèctric alemany, la rebaixa de costos de les renovables, etc.) i les s’extrapola fins al punt que li convé sense més matisos . També fa el salt de la revolució de les comunicacions a l’energètica de forma una mica barroera. Una cosa semblant passa amb aquells que extrapolen el creixement de les energies renovables sense tenir en compte els seus límits, com s’ha comentat a la nota 6.

[10] Harald Welzer, Guerres climàtiques. Per què matarem (i ens mataran) al segle XXI, Katz, 2010, ISBN 9788492946273.

(*) Article publicat a la revista Mientras Tanto

]]>
https://forumecologic.cat/energia/no-tots-els-dolents-son-darth-vader/feed 1
Moció sobre energia votada al Parlament de Catalunya avui dijous 28 de juliol de 2016 https://forumecologic.cat/energia/mocio-sobre-energia-votada-al-parlament-de-catalunya-avui-dijous-28-de-juliol-de-2016 https://forumecologic.cat/energia/mocio-sobre-energia-votada-al-parlament-de-catalunya-avui-dijous-28-de-juliol-de-2016#respond Wed, 27 Jul 2016 21:35:38 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2405 energia

Aprovada avui al Palament de Catalunya. Mreu l’apartat 1c. Per primer cop s’aprova que Catalunya sigui 100 % renovable . Dia històric.

A proposta del Grup del PSC, el Parlament de Catalunya insta el Govern:

1. A presentar en un termini no superior a tres mesos les bases al Pacte Nacional per a la Transició energètica que tingui presents els següents objectius:

a) Desplegar programes d’estalvi i eficiència energètica a nivell residencial, industrial i mobilitat, i que com mínim es plantegi la millora de l’eficiència en un 2% anual per tal de poder assolir una disminució del 50% del consum final d’energia l’any 2050.

b) Assegurar el subministrament energètic garantint la qualitat i la fiabilitat, a preus assumibles.

c) Que desenvolupi el màxim potencial de les energies renovables d’acord amb el necessari consens social i territorial, per tal que l’any 2030 es pugui assolir el 70% de participació de les energies renovables en el mix elèctric català per poder arribar el 100% renovable l’any 2050.

d) Reduir en un 50% la dependència deis combustibles fòssils, i en especial dels derivats del petroli en l’àmbit del transport rodat i dels ports de mercaderies i esportius catalans en l’horitzó de l’any 2040.

e) Que reconegui la importància de l’economia circular i l’obsolescència programada.

f) Reconèixer el dret fonamental de l’accés a l’energia i defensa dels drets dels consumidors i reduir la precarietat energètica que afecta a una part de la ciutadania desenvolupant un marc legal de cobertura social sobre un servei mínim de subministrament d’energia (gas i electricitat).

g) Empoderar al ciutadà com a element essencial de la transició energètica, mitjançant la formació en cultura energètica i potenciant el rol dels mitjans de comunicació com elements de sensibilització en matèria d’energia.

h) Que incorpori els principis de transparència i avaluació anual en la governança del Pacte.

2 A impulsar la modernització de les xarxes de distribució, els sistemes avançats de gestió de consums, així com la generació distribuïda, microxarxes de distribució d’energia elèctrica i les xarxes tancades.

3 En el marc dels treballs de desenvolupament del Pacte nacional per a la transició energètica, el Parlament també insta el Govern a:

a) Presentar, en el termini de 6 meses, un pla estratègic per al desplegament de la infraestructura de recàrrega del vehicle elèctric a Catalunya, que incorpori com a objectiu que el 100% de la flota pública de la Generalitat sigui elèctrica l’any 2030 i un 30% de renovació del parc de vehicles sigui elèctric en l’horitzó del 2025.

b) Impulsar l’Estratègia Catalana per a la Renovació Energètica dels Edificis (ECREE) prioritzant l’accessibilitat i l’eficiència energètica d’edificis i habitatges amb aprofitament d’energia renovable i que cobreixi la necessitat d’actuació sobre un mínim de 10.000 habitatges anuals.

c) Presentar, en un termini de 6 mesos, un Pla de rehabilitació energètica dels edificis públics amb aprofitament d’energia renovable que amb caràcter anual fixi com a objectiu el 3% de la superfície dels edificis administratius de la Generalitat de Catalunya.

d) Afrontar el debat de la confluència dels objectius climàtics i ambientals amb la transició energètica.

e) Presentar, en un termini de 6 mesos, un Pla de desplegament, amb les propostes legislatives adients, de l’autoconsum elèctric solar fotovoltaic i eòlic que afavoreixi la implantació de les tecnologies de generació elèctrica distribuïda als edificis, amb una gestió activa de la seva demanda i producció d’energia elèctrica amb el recolzament de les tecnologies d’emmagatzematge d’energia, que permeti reduir els consums energètics, maximitzar les capacitats del sistema elèctric i millorar-ne la seva sostenibilitat ambiental i econòmic global.

f) Treballar un pla estratègic que permeti garantir l’emmagatzematge d’energia elèctrica en un model creixent de generació elèctrica amb renovables.

g) Treballar en nous mecanismes de finançament, d’acord amb les directives europees 2012/27/UE relativa a la eficiència energètica Directiva i 2010/31/UE relativa a la eficiència energètica dels edificis, que mitjançant aportacions públiques permetin aixecar inversions privades i nous mercats d’eficiència energètica, tot i fent possible la màxima captació de projectes, d’acord amb el Pla Junker i d’altres mecanismes de finançament del Banc Europeu d’Inversions, tot i prioritzant les empreses de serveis energètics (ESE).

4 Instar al Govern de l’Estat a negociar amb la Generalitat de Catalunya a implantar un calendari de tancament de les centrals nuclears amb 40 anys de vida, garantint el subministrament energètic fonamentalment amb fonts renovables i preveient la solució a l’ emmagatzemen i gestió dels residus garantint la solvència dels criteris tècnics i de seguretat.

aquesta tarda posarem el resultat de la votació

]]>
https://forumecologic.cat/energia/mocio-sobre-energia-votada-al-parlament-de-catalunya-avui-dijous-28-de-juliol-de-2016/feed 0
eleccions 26J, partits polítics, programes i nuclears https://forumecologic.cat/energia/eleccions-26j-partits-politics-programes-i-nuclears https://forumecologic.cat/energia/eleccions-26j-partits-politics-programes-i-nuclears#respond Wed, 15 Jun 2016 01:04:38 +0000 http://forumecologic.cat/?p=2367 L’energia atòmica en els programes dels partits que es presenten a les eleccions el 26 de juny

Entre els anys 2020 i 2021, cap al final de la legislatura 2016 -2020 i l’inici de la següent, sis dels set reactors nuclears que estan en funcionament en Espanya hauran de renovar els seus permisos per 10 anys més. Aquesta situació especial fa que la posició que les forces polítiques que es presenten a les eleccions del 26 de juny sigui determinant per avançar cap al final dels impactes de salut i ambientals causats per l’energia atòmica, el silenci calculat és tan significatiu com el suport explícit.

La consulta dels programes o documents electorals dels partits, limitat als que van obtenir representació a les eleccions del 20D, i es presenten a les eleccions del 26J permeten fer la següent classificació.

INFORMACIÓ SOBRE TOTS ELS PARTITS QUE ES PRESENTEN AMB ELS SEUS PROGRAMES

26 DE JUNY, FORCES POLÍTIQUES FAVORABLES A L’ENERGIA ATÒMICA
(NO PRENEN POSICIÓ SOBRE LA RENOVACIÓ DE PERMISOS ALS SEUS PROGRAMES)


PARTIT POPULAR
.
Una sola referència a la pàgina 36 del seu programa. «Mantindrem les centrals nuclears com a part integrant del mix energètic en contribuir a reduir el cost de l’electricitat (…) » … MÉS INFORMACIÓ.ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA.
Una sola referència a les pàgina 36 del seu programa. «Reinstaurar l’impost a l’energia nuclear i les emissions contaminants.». Per tant defensen les nuclears amb un impost a la seva generació d’electricitat. En cap moment parlen del tancament d’Ascó i Vandellòs. No hi ha cap menció a la situació de la central atòmica de Garoña. … MÉS INFORMACIÓ.

CONVERGENCIA DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA.
Cinc referències al seu programa (pàgines 20, 21, 81, 101 i 102), 3 d’elles relatives a l’impost a la generació d’electricitat d’origen nuclear recorregut pel PP al Tribunal Constitucional; 1 referència a la desaparició de la moratòria nuclear a la tarifa elèctrica, i 1 demanant un representant del Parlament de Catalunya al Consell de Seguretat Nuclear. Per tant defensen les nuclears amb un impost a la seva generació d’electricitat. En cap moment parlen del tancament d’Ascó i Vandellòs. No hi ha cap menció a la situació de la central atòmica de Garoña. … MÉS INFORMACIÓ.

CIUTADANS.
A la seva pàgina web de programa «350 SOLUCIONS PER CANVIAR ESPANYA A MILLOR. No hi ha cap referència a les centrals nuclears en funcionament ni al cas Garoña. … MÉS INFORMACIÓ.

PARTIT NACIONALISTA BASC.
No hi ha cap menció a l’energia nuclear al seu programa. A la pàgina 29 es fa menció de la necessitat de tancament de Garoña sense mencionar que es tracta d’una central atòmica. De la resta de centrals atòmiques no hi diu res. … MÉS INFORMACIÓ.

EH BILDU.
No hi ha cap menció a l’energia nuclear al seu programa. A la pàgina 14 es fa menció de la necessitat de tancament de Garoña sense mencionar que es tracta d’una central atòmica. De la resta de centrals atòmiques no hi ha cap menció. … MÉS INFORMACIÓ.

COALICIÓ CANARIA
No hi ha cap referència a l’energia nuclear en el seu programa. Les conseqüències difuses d’una catàstrofe tipus Txernòbil o Fukushima les afectarien de la mateixa manera, i altres impactes propers com la radiació de la mineria de Níger i els transports. … MÉS INFORMACIÓ.

26 DE JUNY, FORCES POLÍTIQUES CONTRÀRIES A L’ENERGIA ATÒMICA

(FAN REFERÈNCIA AL TANCAMENT DE LES CENTRALS ALS SEUS PROGRAMES)


UNIDOS PODEMOS
.
Quatre referències (Pàg. 65, 66, 93 i 95). La més definitòria la de la pàgina 95. «El tancament definitiu de la central nuclear de Santa María de Garoña i la no extensió dels permisos d’operació per a la resta de centrals nuclears en funcionament, de manera que totes elles estiguin tancades en 2024».EN COMÚ PODEM fa el mateix plantejament a la Pàg.26. «Procedir al tancament progressiu de les centrals nuclears a mesura que caduquin els seus permisos d’explotació.»
MÉS INFORMACIÓ.PSOE.
Dues referències, a les pàgines 194 i 198. La més completa a la 198.«UNA ECONOMIA AL SERVEI DE LA CIUTADANIA • Revisarem la decisió sobre la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de Villar de Cañas i implantarem un calendari de tancament de les centrals nuclears amb 40 anys de vida, començant amb la clausura definitiva de Garoña, que culminarà en la data límit del 2028, de tal manera que podrà abordar el gran salt cap al nou model al llarg de la propera dècada. (…)». El PSCfa la mateixa referència a la pàgina 9 del seu programa. … MÉS INFORMACIÓ.Informació excel.lentment treballada per Miguel Muñiz, coordinador de la Plataforma Tanquem les Nuclears 100 % renovables.

]]>
https://forumecologic.cat/energia/eleccions-26j-partits-politics-programes-i-nuclears/feed 0