Aplicació de l’Anàlisi de Cicle de Vida per a l’eco-innovació en la producció vitivinícola
Tant a la vinya com a la bodega hi ha processos
que consumeixen recursos naturals i que
produeixen emissions i residus al medi ambient.
Cada dia són més les bodegues que aposten per
incorporar criteris ambientals en la producció dels
seus vins i utilitzen diferents tipus d’etiquetes i segells
per a informar tant a la distribució com al
consumidor final sobre el comportament ambiental
en la cadena de valor del producte.
Diferents tipus d’ecoetiquetes i segells de producte i
organització conviuen en el mercat provocant
certa confusió en els destinataris sobre la informació
que tracten de transmetre. En aquest sentit,
aquesta jornada s’orientarà en aclarir quin tipus
d’informació és més adequada en funció del
destinatari de la mateixa.
També es presentaran diferents iniciatives
interessants, tant en la mesura de la petjada de
carboni corporativa (ex. projecto VINECO), com en
el reconeixement de l’esforç de comportament
ambiental mitjançant les ecoetiquetes de producte
(ex. programa AENOR Global EPD), que tracten de
satisfer les necessitats de bodegues i consumidors
en quant a conèixer, reduir i comunicar l’impacte
ambiental associat a les activitats i productes del
sector vitivinícola.
Objectiu: Donar a conèixer les tendències en la
comunicació i millora ambiental dels productes i
organitzacions del sector del vi.
Destinataris: Bodegues, viticultors i professionals del vi